noapte alba pe lapusneanu

noaptea de 1 august e alba pe vechea strada alexandru lapusneanu din dulcele tirg al iesilor…edilii si-au propus sa invie pentru citeva clipe vechea forfota si specificul acestei strazi stravechi in iasi.bineinteles,ca nu am lipsit nici noi,pe la orele 22 am poposit pe aceasta strada .informatii detaliate despre aceasta manifestare aveti aici.
pe alexandru lapusneanu se afla muzeul unirii,un mic palat in care a locuit citiva ani al. i. cuza,primul domnitor al principatelor unite :

acest muzeu a fost restaurat de curind,10 ani a durat restaurarea,pozele nu’s exceptionale,nu am avut voie nici de blitz,va dati seama, si au fost facute in mare graba…
alt loc notabil pe aceasta strada este cel care gazduieste galeriile anticariat grumazescu:dumnealui e chiar domnul grumazescu,sufletul acestei galerii,deschisa chiar la inceputul anilor’90:

cei doi ai vietii mele,plasati intr-o epoca dupa care inca tinjesc:

si o veche cofetarie,redeschisa dupa zeci de ani,celebra intre cele 2 conflagratii mondiale:


la galeriile de arta dana,nume celebre:bancila,baba,suhar,cosmovici,patrascu,podoleanu,
camarut…

in rest ,multe carti vechi,bijuterii…si o librarie -cafenea,cu o intrare originala:…si cam atit ,unii au adormit,

dar nu dau drumul din mina animalutului drag:


cam atit de la iasi…poze ar mai macar 100 de la aceasta manifestare…dar timpul…stiti voi…bye!

8 comments on “noapte alba pe lapusneanu”

  1. Alison,superbe pozele…o incantare e Iasul vostru,:))…ma bucur ca ai postat macar atatea poze,mi-am bucurat vederea cu minunatiile astea…iti multumesc!!!
    Eu nu am vazut Iasul,spre rusinea mea…dar promit ca atunci cand voi venii in tara nu-l ratez,din-totdeauna am vrut sa-l vizitez si …nu stiu…dar l-am tot sarit,:)
    Te pup dulce si-ti doresc o duminica placuta!!!

  2. Alisonule frumos, ce pacat ca anul acesta nu am reusit sa ajung la Iasi, dar trag mare speranta pentru urmatoarea vacanta. Multumesc ca mi-ai adus un capetel de amintire. S-a schimbat parca,dar tot cu aerul acela de oras de suflet a ramas. Te pupic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Translate »