"dear mom" cake

astazi am fost in vizita la mama.cum obisnuinta este sa ii duc ceva dulce(pentru ea asta inseamna neaparat ceva cu frisca…) am construit cu o zi inainte un tortulet.cam la repezeala,recunosc,nici nu am poze pe etape.
am facut un blat de padispan din 4 oua(4 galbenusuri se bat pina se albesc cu 4 linguri de zahar,peste ele se adauga albusurile batute spuma si apoi,in ploaie,amestecind de sus in jos ,4 linguri de faina amestecate cu o lingurita de praf de copt).punem in forma cu inel si dam la cuptorul preincalzit pt. 25 minute,la foc mic,facem testul cu scobitoarea,de-i curata,blatul e gata.
am taiat dupa racire blatul in 2 si am insiropat putin foile cu un sirop din apa,zahar si zema de lamiie ;peste prima parte,montata iar in forma inel de copt , am turnat o budinca din 800 ml lapte.iata cum am realizat asta:
laptele l-am pus la fiert si intre timp am amestecat 6 linguri de amidon (dizolvate in 2-3 linguri de lapte rece),8 linguri de zahar,2 pliculete de zahar vanilat,coaja de lamiie razuita,1 lingura de cocos razuit.cind laptele da in clocot se ia de foc si se toarna amestecul de mai sus,apoi se pune iar pe foc,sub amestecare continua,1 minut.eu am mai pus la sfirsit si putin unt,cit o nuca…
se lasa la racit,apoi se toarna peste prima foaie de blat.ansamblam apoi si foaia a doua de blat.
pe marginea ei am plantat niste feliute de lime,pt. decor,iar deasupra frisca batuta,500 ml.decorul,dupa cum vedeti…original forte(tot dau vina pe timp,nu pe nepricepere:)).dam la rece pina a doua zi si apoi il oferim!:)

10 thoughts on “"dear mom" cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *