tarta cu capsune

aceasta reteta e super-usoara ,rapida si cu efect garantat!toate tartele cu fructe merg f. bine alcatuite asa:4 oua se bat impreuna cu 250 grame zahar brun(nerafinat,din trestie) timp de citeva minute ,pina cind zaharul e aproape dizolvat complet,adaugam 200 ml ulei,mixam in continuare ,100 ml lapte,iar mixam,apoi adaugam in ploaie 450 grame de faina de griu ,care in prealabil a fost amestecata cu un praf de copt-eu am folosit ruf,16 grame pt. 500 grame faina.optional ,daca aluatul vi se pare cam tare mai adaugati 20-30 ml lapte. eu am adaugat putina sana,lapte nu mai aveam…adaugam si doua lingurite esenta de vanilie,omogenizam .
am folosit pt. copt o tava de sticla termorezistenta,tapetata cu unt si faina,de dimensiunile 35/25 cm.dupa ce am asezat aluatul in tava,am taiat capsunele,cam 300 grame si le-am asezat si pe ele pe aluat,am pudrat cu ceva fulgi de migdale.
apoi o dam la cuptor ,la foc mic,pentru 35-40 minute-o incercam cu scobitoarea,daca e curata ,scoatem tava,e gata!
o pudram cu zahar ,o portionam:si va servim ,pofta buna!

20 thoughts on “tarta cu capsune

  1. Daniela

    Ce bine arata, pot sa iau o feliuta pentru micul dejun ?! Ca la noi a fost cam saraca primavara cu capsuni, alea din comert n-au nici un gust, iar in gradina au fost putine tare. Dar salvez reteta pentru atunci cind voi avea. Multumesc de tratatie… Pupici si o zi buna !

    Reply
  2. Dana2dor

    Tare bine arata tarta! Si pare atat de pufoasaaaa, ca-ti vine s-o mananci de pe ecran:)
    Asa ca te invit sa ridici niste premiutze dragutze de la mine care merg perfect cu prajitura ta :):)

    Reply
  3. Giorgiana

    Am prestat aseara aceasta tarta, dar nu cu fructe, cu bucatele de ciocolata (cu lapte si amaruie), mancat azi dimineata la cafea si luat copilul pachetel la scoala. Concluzia: foarte buna prajiturica si intr-adevar usor de facut.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *