aceasta reteta e super-usoara ,rapida si cu efect garantat!toate tartele cu fructe merg f. bine alcatuite asa:4 oua se bat impreuna cu 250 grame zahar brun(nerafinat,din trestie) timp de citeva minute ,pina cind zaharul e aproape dizolvat complet,adaugam 200 ml ulei,mixam in continuare ,100 ml lapte,iar mixam,apoi adaugam in ploaie 450 grame de faina de griu ,care in prealabil a fost amestecata cu un praf de copt-eu am folosit ruf,16 grame pt. 500 grame faina.optional ,daca aluatul vi se pare cam tare mai adaugati 20-30 ml lapte. eu am adaugat putina sana,lapte nu mai aveam…adaugam si doua lingurite esenta de vanilie,omogenizam .
am folosit pt. copt o tava de sticla termorezistenta,tapetata cu unt si faina,de dimensiunile 35/25 cm.dupa ce am asezat aluatul in tava,am taiat capsunele,cam 300 grame si le-am asezat si pe ele pe aluat,am pudrat cu ceva fulgi de migdale.
apoi o dam la cuptor ,la foc mic,pentru 35-40 minute-o incercam cu scobitoarea,daca e curata ,scoatem tava,e gata!
o pudram cu zahar ,o portionam:si va servim ,pofta buna!

20 comments on “tarta cu capsune”

  1. Ce bine arata, pot sa iau o feliuta pentru micul dejun ?! Ca la noi a fost cam saraca primavara cu capsuni, alea din comert n-au nici un gust, iar in gradina au fost putine tare. Dar salvez reteta pentru atunci cind voi avea. Multumesc de tratatie… Pupici si o zi buna !

  2. Tare bine arata tarta! Si pare atat de pufoasaaaa, ca-ti vine s-o mananci de pe ecran:)
    Asa ca te invit sa ridici niste premiutze dragutze de la mine care merg perfect cu prajitura ta :):)

  3. Am prestat aseara aceasta tarta, dar nu cu fructe, cu bucatele de ciocolata (cu lapte si amaruie), mancat azi dimineata la cafea si luat copilul pachetel la scoala. Concluzia: foarte buna prajiturica si intr-adevar usor de facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Translate »