un simplu chec

un desert rapid pentru azi,sa nu ziceti ca nu sarbatoresc si cu ceva munca…dar nu prea multa,ci doar cit sa ne intretinem tonusul.
este o veche reteta,am vazut -o postata pe multe bloguri,eu o am de la MISU,o foarte draguta colega de la serviciu.aceasta este varianta mea de azi(2 cani de faina se amesteca cu 1 praf de copt,se lasa deoparte si pregatim restul de ingrediente:1/2 cana de zahar o amestecam cu 3 oua intregi,mixindu-le pina la dizolvarea aproape completa a zaharului,apoi turnam 1/2 cana ulei si 1/2 cana lapte,omogenizam si adaugam in ploaie faina cu praful de copt,aromele care va inspira la momentul respectiv si pe care le agreati.turnati apoi in tavi,pastrind citeva linguri de compozitie pe care le amestecati cu 1 lingura de cacao ,turnati la sfirsit peste chec si decorati,apoi dati la cuptorul preincalzit,la foc micut,cca 35-40 minute,pina cind proba scobitorii e negativa,adica infipta in centrul checului ramine curata la scoatere):


si fiindca tava s-a dovedit micuta,am mai turnat si in alte forme:


ce s-au dovedit agreate de cei mai mici si nemincaciosi,in combinatia cu fructe…

8 thoughts on “un simplu chec

  1. DAVELLA

    Buna Alison si merci de vizita! In vacanta mea din Cuba am incercat sa surprind si alte aspecte pe care oamenii le ignora in vizitarea unei tari. Te invit sa vizitezi si blogul MARIO & DAVELLA cu vacante, unde sunt cateva foto interesante. Felicitari pentru blogul tau!

    Reply
  2. alison

    buna davella!multumesc si eu de vizita si felicitari!cu siguranta ma voi delecta cu ceva poze de la tine in acest week-end ,am ceva timp liber.

    Reply
  3. diamond

    alison, simplu, simplu, da arata tare frumos! bravos! eu n-am facut nimik azi! 😀 am iesit la o cafea si atat! vreme de gratar n-a fost!

    Reply
  4. Mirela

    Hahaha,am vazut checul tau si mi-a venit sa rad,exact asta este ce vreau si eu sa fac weekend-ul asta,:)…foarte bine arata checuletul tau!!
    Te pup si iti doresc un weekend minunat!!

    Reply
  5. alison

    diamond,merci!si la noi vreme naspa…dar facindu-l am avut cu ce sa-mi servesc socrii la o cafea,azi au trecut pe la noi…

    Reply
  6. Davella

    Buna Alison! Ai intrebat de unde aici varza murata. Pai Montrealul este plin de magazine poloneze, rusesti, dar nu pot spune Romanesti caci as minti. ( Sunt doar 2 in Montreal ). De obicei puneam si eu la murat varza, dar acum suntem in mutari( ne mutam in alt oras din motive de servicii) si am preferat sa cumpar pentru Pasti.Pupici si duminica placuta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *