zilele trecute am pregatit aceasta tarta ,nu am folosit o reteta anume ci una incropita din mai multele citite…caci mai mult decit sa gatesc imi place sa citesc retete…ma rog ,sa spunem ca imi place activitatea de informare …si cum aveam in frigider 4 dovlecei am purces la treaba…

ingrediente aluat tarta:200 gr faina,100 grame unt,un praf de sare,citeva seminte chimen,3 linguri de apa.amestecam bine aceste ingrediente,rezulta o bila de  aluat,pe care il dam la frigider pret de 1/2 de ora,timp in care pregatim compozitia tartei…

ingrediente umplutura tarta:4 dovlecei potriviti ca marime,2 oua,150 gr sunca presata,150 gr cascaval,3 cepe verzi,cu codite cu tot,patrunjel verde,3 rosii potrivite,2-3 catei de usturoi ,citeva linguri de ulei de masline.
legumele se taie si se pun la calit in uleiul de masline,cascavalul si sunca presata ,taiate,se amesteca cu oul si patrunjelul….
2/3 din aluat il intindem in forma in care facem tarta si -l intepam cu furculita din loc in loc pt. a nu se umfla ,il dam la cuptor pt. 10 -12minute,la foc potrivit,apoi il scoatem si asezam legumele calite,amestecate si cu ceva oregano,rozmarin,apoi cascavalul cu sunca,dupa care asezam restul de aluat,taiat fisii ondulate,adaugam citeva migdale si frunzulite de menta si dam iar la cuptor ,pt. aproximativ 20-25 minute,la foc potrivit si e  gata tarta noastra!:)

11 comments on “tarta cu dovlecei”

  1. Buna Alison si merci de vizita si urari.Felicitari si tie pentru tarta cu dovlecei; combinatia este super! O zi buna si frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »