negresa laurei


zilele trecute am tot salivat vizionind blogul Laurei,unde “trona” o negresa plina de ciocolata si arome.asa ca nu am rezistat tentatiei si am dat curs…retetei.

ingrediente:

240 gr unt
320 gr ciocolata amara
200 gr faina
320 gr zahar
1 praf copt
6 oua

Inima de cocos:

350 gr lapte condensat
80 gr fulgi cocos
80 gr migdale macinate fin
2 linguri zahar pudra (numai daca laptele condensat nu este dulce)

se pune la topit ciocolata impreuna cu untul la foc f. mic,


cind se topesc se stinge focul,se adauga tot zaharul,se amesteca continuu pina la dizolvarea sa,se lasa la racit un pic,apoi se incorporeaza ouale,unul cite unul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.inima de cocos se prepara prin amestecarea ingredientelor,cu specificatia adaugarii zaharului daca laptele condensat nu e dulce.


turnam in tava 1/2 de compozitie cu ciocolata,apoi ,din loc in loc cu lingurita punem inimile de cocos si migdale,iar un strat de ciocolata,iar cocos din loc in loc,apoi cu un betigas amestecam putin,facind zig-zag-uri in compozitie.

apoi dam la cuptor ,la foc potrivit,cca 50 minute,proba cu scobitoarea e edificatoare.compozitia creste f. mult,isi dubleaza volumul,iar negresa arata asa:


si o sectiune:

un gust delicios,multumesc,laura!

10 thoughts on “negresa laurei

  1. DAVELLA si MARIO

    Buna draga Alison si in primul rand multumesc de vizite si de frumoasele tale comentarii. Asa pofta mi-ai facut cu “Negresa Laurei”, incat voi face si eu o prajiturica ciocolatoasa. A ta arata minunat de pofticioasa. Va fi in curand aniversarea nepoatei mele din Romania, asa ca voi profita si voi face o praji cu dedicatie. Pupici si o duminica superba!

    Reply
  2. Oana

    Buna ziua. Am vazut ca esti din Iasi si as vrea sa te intreb de unde ai luat laptele condensat. Cel din kaufland nu ma prea incanta…
    Scuze de deranj.Multumesc mult.

    Reply
  3. alison

    oana,sincera sa fiu ,eu nu am vazut in K.,am primit 2 cutii cu lapte condensat din brazilia,de la sponsorul unui concurs de pe un forum culinar…a fost de f. buna calitate.la plus ai incercat,am inteles ca acolo ar avea unul acceptabil?
    nu e nici un deranj,te astept mai des pe aici!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *