humus

aceasta salata de sorginte orientala este placuta noua, o consumam des in casa.de obicei ingredientele folosite sunt:
200 g naut(fiert de noi sau din conserva)
o lamaie-mai bine zis sucul ei!
2 catei de usturoi
1-2 linguri de pasta de susan
ulei de masline extravirgin
sare
piper
toate acestea eu le dau la blender cu putin din zeama in care a fiert nautul sau cea din conserva.de data asta nu am avut pasta de susan am pus chiar seminte de susan,a iesit minunata!dupa etapa blender o depozitam intr-un vas si turnam deasupra citiva ml de ulei de masline si ceva seminte de pin,gratinate putin intr-o tigaie-eu in cea de la Tefal,fara ulei…servim cu lipie proaspata…o nebunie!

16 thoughts on “humus

  1. cristina

    Arata foarte bine…sa sti ca de mult tot am auzit de humus dar habar nu aveam ce e:D.cu ce se mananca?si ce gust are?ca ma cam bate gandu sa incerc si eu reteta.
    pupici

    Reply
  2. Nina's Recipes

    Alison, draguto, merci de vizita si coment. Esti cu cafeluta pe computer?
    Ok, referitor la acest humus, nu am mincat niciodata, dar “salcim” (poza de sus) am mincat cind eram copila hahaha…Parca simt parfumul…
    XO

    Reply
  3. Jacktels Kochbuch

    Hallo Alison,

    Humusul täu este perfect.Compliment
    Asa il fac si eu. Il servesc ca si Aperitiv sau ca pe lingä Mincäruri cu Carne si Legume. Merge si pe Pine uns de numai.

    Salutäri din Nürnberg Jacob

    Reply
  4. alison

    cristina,mie imi place f. mult,recunosc ,uneori mai si cumpar gata facut,desi stiu ca are aditivi…incearca ,nu cred sa nu-ti placa,e si o adunatura de elemente f. sanatoase!

    Reply
  5. alison

    ooo,nina ,mereu cu cafeluta pe computer,dimineata,of course…cit despre salcim,si fiul meu i-a aflat gustul anul acesta…poza apartine chiar casei mele parintesti…merci si eu!

    Reply
  6. Ginette

    Alison de mult tot vreau sa fac si eu, dar din cauza ca nu gasesc pasta de susan – tahini, nu am facut. Cred ca pana la urma am sa fac si pasta in casa. Foarte bine arata 🙂 te pup !

    Reply
  7. alison

    ginette,merci mult de vizita si comment!pai vezi ca si eu am improvizat pe seama pastei-a mea expirase…susanul seminte blenduit e chiar tahini proaspat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *