…a fost mai degraba un tortulet,facut din urmatoarele ingrediente:4 oua,4 linguri de zahar,3 linguri faina,1 lingura cacao,1/4 praf de copt, arome,ciocolata 250 g-50%cacao,250 ml frisca lichida.
am facut deci un blat de pandispan ,clasic(galbenusurile se bat cu zaharul,apoi se amesteca cu albusurile mixate spuma si cu faina +cacao+arome +praf de copt),o crema ganache(200 g ciocolata ,rupta in bucatele, se pune la foc mic in 250 ml frisca lichida,sub amestecare continua ea se dizolva total,se da la rece 3- 4 ore,se intareste,se mixeaza spuma),am taiat blatul in 3 ,am insiropat foile cu apa cu zahar ,le-am umplut cu crema si le-am glazurat cu putina ciocolata topita la microunde cu citeva lingurite de lapte,citeva migdale si o capsuna pentru decor, rezultatul fiind acesta:

si o sectiune …ceva mai mare-poza nu am putut-o prelucra…


cert e ca s-a evaporat!parca nici n-ar fi fost…

8 comments on “tortul meu de Paste”

  1. torturile de cioco sunt preferatele mele! capsuna aia … e ca cireasa de pe tort!:p ai, ai cum salivez io la 2 dimineata! 😀

  2. diamond,asta faci tu la doua noaptea?merci de vizita matinala si aprecieri!si mie imi place cum sta capsuna aia “inglodata”-n ciocolata…eu i-am venit de hac!

  3. Ce bine arata, iar motul de capsuna arata delicios de mincabil… Feliuta neprelucrata, am papat-o eu, uite acum… alaturi de o cafeluta calda, e gustoasa tareeee… Multumesc de tratatie !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Translate »