miine e ziua lui,ziua dorului…pentru el am mestesugit acest tortulet pe care l-am denumit…cum mi-a venit in minte prima oara cind m-am uitat la el:capsunele cu forma lor de flacara -flacara pasiunii,pe care ne-o dorim nestinsa,forma de inel(blatul fiind realizat in forma de guguluf),mi-au revelat denumirea de “ring of passion“.
poze pe etape nu am ,dar el este la indemina oricarui incepator in ale tort-aritului:un blat de pandispan din 6 oua,in care am adaugat si ceva fructe confiate(pe care le-am hidratat cu putin suc de portocale).
blatul taiat in doua,insiropat cu apa+zahar,se umple cu crema ganache(250 ml frisca lichida+1 ciocolata de 200gr cu 50%cacao, rupta in bucatele se pun la foc mic si se amesteca continuu pina la dizolvarea completa a ciocolatei,dupa care se da la rece;cind crema se intareste(cam 2- 3 ore) se mixeaza bine si se mai adauga progresiv 4 linguri de frisca batuta pt. a-i da o consistenta mai spumoasa).
se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu capsune.


la multi ani ,tati!mami si simon te iubesc!

8 comments on “tort "ring of passion’"”

  1. Oau Alison ce bine arata, buna revelatia asta!
    La multi ani sotului, sanatate si bucurii alaturi de tine si Simon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »