"saratele" in forme diverse
ieri am construit un aluat sarat din:
-cca 100ml de lapte caldut,
-1/2 pachet de unt,
-12 g drojdie proaspata,
-cca 400 g faina 650,
-100g brinza burduf,
-un ou batut cu un praf de sare,
cu gindul sa fac un aperitiv usor pt. noi si micut. laptele caldut cu drojdia,un praf de zahar si unul de sare,precum si o lingurita de faina se amesteca si se lasa pina cind apar bulele de fermentatie,am adaugat restul de ingrediente si am definitivat aluatul pe care l-am lasat la crescut vreo 3 ore…dupa care am constatat ca nu mai am timp sa-l prepar,asa ca l-am infoliat si l-am lasat in frigider pina azi dimineata,cind am inceput pregatirea lui.
am intins foi si le-am taiat cu diferite forme:
pe care le-am pensulat cu ou batut si presarat cu mac:
si le-am dat pentru circa 2o minute la cuptor ,la foc moderat
foarte bun de consumat la mic dejun cu crema din brinza sau chiar citeva icre rosii…
Foarte faine!
Eu una is mai…puturoasa :)) si le fac din aluat de foietaj.
Pup!
multumesc,miha,dar ce crezi ca io’atit de harnica?in salturi doar…