iarasi un desert pentru cei doi “adorati” ai mei…ideea de dimineata:o coronita facuta in forma de guguluf…restul a decurs aleator.
ingrediente:3 oua,3 linguri de zahar,3 linguri de faina,1/4 pliculet de praf de copt,200ml lapte rece,1 plic cu crema de tort dr. oetker(trufe-ciocolata-rom),3 linguri de zahar pudra,1 plic glazura ciocolata dr. oetker,cirese insiropate,esenta de migdale,5-6 capsune.
se face un aluat de pandispan obisnuit(cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul+citeva picaturi esenta de migdale),albusurile se bat spuma tare si se adauga peste galbenusurile batute,apoi cite o lingura de faina,in ploaie-in prealabil ea a fost amestecata cu praful de copt):

compozitia obtinuta,o turnam in forma de guguluf,la mijlocul ei asezind si citeva cirese insiropate:

dupa care dam la cuptor pt. cca 20 minute,foc potrivit,testul cu scobitoarea e edificator.obtinem coronita,
pe care,dupa racire, o taiem in doua si o insiropam cu ce vrem(eu am folosit apa cu zahar):

apoi,preparam crema de ciocolata cu 200 ml lapte rece si 3 linguri de zahar pudra si umplem cele 2 blaturi cerc,dupa care preparam si glazura dupa instructiunile de pe plic si o turnam peste coronita.mijlocul l-am umplut cu capsunele:
asa arata coronita sectionata deja:

si o felie …plina de primavara:

4 comments on “coronita cu capsune”

  1. Alison, am vazut coronita ta cu capsuni astazi, dar am fost tare ocupata, n-am avut timp sa-ti scriu mesaj. Uite ca am gasit acum un minutel. Arata tare bine si varianta ta ! Mai ales ca este cu cioco … yam yam. Felicitari !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Translate »